Apkepti batatai su svogūnais ir sūriu

2018-01-08 Autorius oSkanu.lt

Apkepti batatai su svogūnais ir sūriu

Ingredientai

    • 4 vidutinio dydžio batatai
    • 2 - 3 vidutinio dydžio svogūnai
    • 2 valg. š. aulėgrąžų aliejaus
    • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
    • Druska
    • Malti juodieji pipirai
    • Provanso žolelių mišinys
    • Tarkuotas fermentinis ir kietasis brandintas sūriai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Batatus gerai nuplauti, neluptus, su odelėmis, supjaustyti vienodo dydžio gabalėlias. Svogūnus nulupti ir supjaustyti į 4 -5 dalis.
  2. 2. Supjaustytus batatus ir svogūnus apšlakstyti aliejumi, apiberti druska, pipirais, provanso žolelėmis. Viską pamaišyti.
  3. 3. Dėti batatus su svogūnais į stiklinį kepimo indą (galima dėti ir į kepimo skardą). Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 C laipsnių.
  4. 4. Po maždaug 20 min kepimo, batatus ir svogūnus pamaišyti, apversti, kepti dar 15 minučių. Tada berti tarkuotus sūrius, pakepti, kol išsilydys sūris.
Kaip pasigaminti labai skanią bulvių košę?
(5)
Traškūs bulvių kepsneliai su lašiša
(3)