konservuoti, be odelės ir pjaustyti pomidorai: 1-2 skardinių (po 240 gramų)
ryžiai: 3-4 valgomųjų šaukštų
čili pipiriukai: 2-3
ekologiški sultinio milteliai: 1 valgomojo šaukšto (arba atitinkamai daugiau natūralaus sultinio)
Provanso, itališkų ar kitų žolelių mišinio: 1-2 arbatinių šaukštelių
pipirai
druska
vanduo: 1,5 litro
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių maltą jautieną išminkome, paskanindamos druska, pipirais bei žolelių mišiniu. Iš gautos masės suformuojame nedidelius rutuliukus. Tada juos sumetame į puode verdantį vandenį. Paverdame maždaug 5 minutes, paskui iš skardinių sukrečiame pomidorus, sudedame prieskonius, sultinį bei paverdame maždaug 15-20 minučių uždengusios dangčiu.
2. Po to, supilame nuplautus ryžius bei paliekame virti maždaug 20 minučių, kol jie išvirs. Skanaujame!
3. Pastebėjimas: Sriubą, jeigu norisi, galite paskaninti šaukšteliu grietinės arba grietinėlės.
4. Rekomendacija: Daugiau pomidorų sriubų receptų rasite: Pomidorų sriubos.