Aštri pomidorų sriuba | Receptas

Ingredientai

    • malta jautiena: 300 gramų
    • konservuoti, be odelės ir pjaustyti pomidorai: 1-2 skardinių (po 240 gramų)
    • ryžiai: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • čili pipiriukai: 2-3
    • ekologiški sultinio milteliai: 1 valgomojo šaukšto (arba atitinkamai daugiau natūralaus sultinio)
    • Provanso, itališkų ar kitų žolelių mišinio: 1-2 arbatinių šaukštelių
    • pipirai
    • druska
    • vanduo: 1,5 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių maltą jautieną išminkome, paskanindamos druska, pipirais bei žolelių mišiniu. Iš gautos masės suformuojame nedidelius rutuliukus. Tada juos sumetame į puode verdantį vandenį. Paverdame maždaug 5 minutes, paskui iš skardinių sukrečiame pomidorus, sudedame prieskonius, sultinį bei paverdame maždaug 15-20 minučių uždengusios dangčiu.
  2. 2. Po to, supilame nuplautus ryžius bei paliekame virti maždaug 20 minučių, kol jie išvirs. Skanaujame!
  3. 3. Pastebėjimas: Sriubą, jeigu norisi, galite paskaninti šaukšteliu grietinės arba grietinėlės.
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau pomidorų sriubų receptų rasite: Pomidorų sriubos.

Atsiliepimai

Kreminė voveraičių sriuba
(5)
Veganiška burokėlių sriuba
(1)
Ispaniška česnakinė sriuba su kiaušiniu
(4)
Voveraičių sriuba su šviežiomis bulvėmis
(1)
Sopa Azteca - meksikietiška tortilijų sriuba
(2)
Aštri mėsos sriuba su kiaulienos šonkauliukais
(1)