Autorius apie receptą
Avinžirnių humusas su keptu baklažanu – tai Vidurio Rytų virtuvės įkvėptas patiekalas, kuris išsiskiria savo švelnia tekstūra, sodriu skoniu ir maistine verte. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis lengvas vegetariškas valgis. Jis dera su šviežia
pita, daržovėmis, arba gali būti naudojamas kaip padažas salotoms ar dubenėliams („bowl“ tipo patiekalams). Keptas baklažanas suteikia šiam patiekalui šiek tiek dūminės, karamelizuotos natos, kurios puikiai papildo kreminį humusą. Tai idealus pasirinkimas tiems, kurie ieško skanaus, bet tuo pačiu sveiko ir maistingo augalinio patiekalo. Be to, humusas yra puikus baltymų ir skaidulų šaltinis, o baklažanas – mažai kalorijų turinti daržovė, praturtinanti patiekalą antioksidantais.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Konservuotus avinžirnius galima keisti virtais džiovintais avinžirniais, išmirkytais per naktį ir išvirus rankiniu būdu, kad išlaikytumėte natūralų skonį.
- Kumino vietoje galima naudoti maltą kalendrą, jei nemėgstate stipraus kumino aromato.
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti avokadų arba sezamų aliejumi – tai suteiks kitokį skonio atspalvį.
- Vietoje česnako galima naudoti keptą česnaką – jis švelnesnis, mažiau aitrus.
- Jei neturite citrinpipirių, galima naudoti šviežiai spaustas citrinos sultis ir šviežiai maltus juoduosius pipirus.
- Vietoje saulėje džiovintų pomidorų galima naudoti smulkintus šviežius pomidorus arba marinuotus pomidorus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš trindami avinžirnius, galite pašalinti jų odeles – taip humusas bus dar švelnesnės konsistencijos.
- Jei norite humuso be stipraus česnako skonio, česnaką prieš dedant galima kelias minutes apkepinti.
- Kepdami baklažanus naudokite nelimpančią keptuvę ir būtinai pakankamai alyvuogių aliejaus, kad nesudegtų.
- Druska, kurią naudojate baklažanui, padeda ištraukti karštį – būtinai po to baklažaną gerai nuplaukite.
- Jei norite daugiau rūgštelės, į humusą galite įlašinti šiek tiek balzamiko acto arba granatų sulčių.
Atsiliepimai