Balandėliai su vištiena | Receptas

2018-03-25 Autorius Andželikos virtuvėlė

Balandėliai su vištiena | Receptas
Balandėliai su vištiena – tai lengvas ir skanus balandėlių variantas. Šiuose balandėliuose vietoj tradicinės maltos jautienos ar kiaulienos naudojama sultinga vištiena, kuri suteikia patiekalui švelnesnį skonį ir mažiau riebalų. 
Įdarui naudojama smulkinta vištienos krūtinėlė, sumaišyta su ryžiais, svogūnais ir prieskoniais. Vištiena gerai dera su įvairiais prieskoniais, tokiais kaip krapai, petražolės ar čiobreliai, kurie suteikia įdaruosiams balandėliams ypatingo aromato ir skonio.
Balandėliai yra apvynioti šviežiais kopūstų lapais ir troškinami su pomidorų padažu, kuris suteikia patiekalui sodrų skonį ir švelnumą. Šis patiekalas puikiai tinka su šviežiomis salotomis arba bulvių koše ir yra puikus pasirinkimas, kai norisi skanaus ir lengvesnio balandėlių varianto.

Daugiau receptų kokius balandėlius galite rasti čia

Ingredientai

    Įdarui:
    • Vištienos krūtinėlės: 700 g
    • Morkos: 1 vnt.
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Ryžiai: 4 valg. š.
    • Česnakai: 3 skiltelės
    • Prieskoniai vištienai: 1 arb. š.
    • Druska
    • Pipirai
    • Paprikos milteliai
    • Petražolės
    • Krapai
    Padažui:
    • Konservuoti pomidorai: 400 g
    • Svogūnai: 2 vnt.
    • Morkos: 2 vnt.
    • Aliejus: 2 valg. š.
    • Lauro lapai: 2 vnt.
    • Druska
    • Pipirai
    • Cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių ryžius išverdame pasūdytame vandenyje. Kopūstą apverdame, nuimame lapus, nupjauname storąją dalį prie koto.
  2. 2. Tuomet įdarui vištienos krūtinėles nuplauname, nusausiname, supjaustome gabaliukais, sudedame į elektrinį smulkintuvą, kartu įdedame česnakus, petražoles, krapus, prieskonius bei viską susmulkiname. Morką bei svogūną supjaustome ir susmulkiname elektriniu smulkintuvu, sumaišome su ryžiais ir krūtinėlėmis.
  3. 3. Tada dedame įdarą ant kopūstų lapų, suvyniojame balandėlius bei sudedame į puodą.
  4. 4. Po to keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus pakepiname morkas, paskui sudedame supjaustytus svogūnus ir pakepiname. Supilame pomidorus, suberiame prieskonius, šiek tiek cukraus bei maždaug kelias minutes patroškiname. Tuomet paruoštą padažą supilame ant balandėlių, įdedame lauro lapus, įpilame vandens bei troškiname ant silpnos ugnies maždaug 45 minutes. Skanaujame! Labai gardu valgyti su bulvių koše arba virtomis bulvėmis.
Beliašai is kefyro tešlos, su mėsa
(1)
Balti šaltibarščiai su česnaku
(1)
Klasikiniai lietuviški šaltibarščiai su bulvėmis
(24)
Šviežių bulvių cepelinai
(13)