1. Pradžioje išvirtas bulves sugrūskite arba tiesiog sumalkite. Nevirtas bulves nuskuskite bei sutarkuokite stambios tarkos pagalba.
2. Įdėkite krakmolo, druskos bei viską suminkykite.
3. Tuomet įdarui susmulkinkite svogūną bei sumaišykite su kiaulienos (arba kitu mėgiamu) faršu. Pagardinkite prieskoniais, pipirais bei druska.
4. Tada iš minklės darykite paplotėlius, dėkite į vidų faršo įdarą bei formuokite nedidelius cepelinus. Turėtų gautis apie 20 cepelinų.
5. Po to užvirinkite vandenį bei įdėkite vieną šaukštą krakmolo. Pagamintus cepelinus dėkite į verdantį vandenį bei virkite maždaug 20 minučių. Skanaukite su grietine arba kitu mėgiamu padažu!
Marytė
Verdu tik tokius visada nes šeimynai patys skaniausi.
Atsakyti
Aš tarkuoju su morkine,bet galima ir burokine.Truputį ranka nuspaudžiu.Gaunasi ežiukai,bet kai išverda,niekas nepasakys,jog stambiai tarkuota.Skonis irgi cepelinų😁greita ir skanu🤗
ALFONSAS
KAM TIEK VARGT? KAS IVERTINS ŠITOKI TRIUSA ?SUPAPRASTINKIM IKI MINIMUMO ,VISUS PRODUKTUS I KATILA /BULVĖS NESKUSTOS VANDUO ŠALTAS /PAMAIŠOM ,VERDAM,IŠVIRUS BULVĖM NUSUNKIAM ,IR TAI BUS MĖSIŠKAS KISIELIUS ,LENGVAI SUTRAIŠKM BULVES, GRIETINĖS IR SKANAUS . /NEKREIPKIT DĖMESIO I LUPENAS, JOS SKIRTOS ŽARNYNO VALYMUI /
Atsakyti
Albina
Puikus receptas , 10 balų
Vidmantas
Mama niekada nedėdavo virtų bulvių, nes tai jau ne tikri cepelinai, o didžkukuliai. Kad tarkių masė neiširtų verdant dėdavo tik kiaušinius ir krakmolo gana nemažai. Ir visada valgyvadom tik su spirgučių su pakeptais svogūnais dažiniu.
Atsakyti
Vidmantas
Mama niekada nedėdavo virtų bulvių, nes tai nau ne cepelinai, o didžkukuliai. Kad tarkių masė neiširtų verdant dėdavo kiaušinių ir gana nemažai krakmolo. Valgydavos visada su spirgučių su pakeptais svogūnais dažiniu.
Atsakyti
Agnė
kartą susigundžiau pabandyti, pagalvojau sutaupysiu laiko... kad jūs žinotumėt kiek aš save bariau už tai, kad močiučių ir mamų išpuoselėtus receptus sugalvojau pakeisti va štai tokia nesąmone (patys skaniausi būtent tie tikrieji tarkuoti smulkia tarka, nusunkti, pridėta 1/3 nuo masės virtų bulvių), o tas burokinės tarkos bardakas, krakmolo bele kiek ir vis tiek nesąmonė. vyras suvalgė ir pasakė: "buvo skanu, bet daugiau tokių nedaryk" :D :D tai pats teisingiausias įvertinimas :D . jei turit išbandytus receptus, geriau jau ir darykit pagal juos ;)
Atsakyti
Rima
Tikrai labai skanūs, verdu kai nenoriu dėl 4 cepelinų terliotis, tai po kelias bulves paimu, superiniai ir neina atskirti nuo tikrų, tik tarkuoju smulkia morkų tarka.
Atsakyti
Teresė
manau, jeigu gaminti, tai taip kaip yra pagal klasikinius receptus, nes kitaip gaila darbo taip eksperimentuoti, o jeigu nepatiks, mušti kiaušinį į bulvių tešlą arba net kai kas į mėsą, tai jau išgalvoti receptai, jeigu kam patinka, tai gerai, kiekviena šeimininkė laisva, kaip jai labiau tinka.
Atsakyti
Marytė
Atsakyti
Dalė
Nijolė
Ingrida
Atsakyti
Adėlė Daukšienė
Atsakyti
undefined
Atsakyti
Zita
ALFONSAS
Atsakyti
Albina
Vidmantas
Atsakyti
Vidmantas
Atsakyti
Agnė
Atsakyti
Rima
Atsakyti
Teresė
Atsakyti