Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis

2025-03-23 Autorius oSkanu.lt

Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
Šių mano "Cezario" salotų pagrindinis akcentas - majonezinis padažas, kurio receptą nusižiūrėjau pas draugę. Žinau, kad įprastai jis turėtų būti ruošiamas su kiaušiniu, bet šis variantas daug paprastesnis, su majonezu. Tačiau tikrai labai gardus!

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Cezario salotose galite eksperimentuoti su įvairiais baltymais: vietoje vištienos krūtinėlės galima naudoti kalakutienos filė, jautienos išpjovą, keptas krevetes arba rūkytą lašišą
  • Jei neturite romaninių salotų, puikiai tiks ledinės, gūžinės arba "little gem" salotos. 
  • Parmezaną galima pakeisti kietuoju ožkos sūriu arba pekorino. 
  • Skrebučiams tiks ne tik čiabata, bet ir prancūziškas batonas, ruginė duona ar įvairūs beigeliai. 
  • Padaže tradicinį Vorčesterio padažą galite pakeisti sojų padažu, o ančiuvius – kapotomis alyvuogėmis arba kaparėliais, jei norite vegetariško varianto. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausiam rezultatui salotas maišykite tik prieš pat patiekimą, kad jos išliktų traškios. Padažą galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Vištieną kepkite vidutinėje temperatūroje, kad ji išliktų sultinga ir neišdžiūtų. Skrebučiai bus dar skanesni, jei prieš kepimą juos patrinsite česnako skiltele ir pašlakstysite alyvuogių aliejumi. Jei norite intensyvesnio skonio, padažą pagaminkite kelias valandas prieš patiekimą, kad skoniai susijungtų. 

Ingredientai

    Cezario salotoms:
    • plėšytos romaninės salotos: 2 saujų (jeigu neturite, tinka ir ledinės arba kitos)
    • vyšniniai pomidoriukai: ~7-8
    • plonos parmezano juostelės: 1
    • smulkiai tarkuotas parmezanas: 1 valgomojo šaukšto
    • čiabata: 2 riekelių
    • vištienos krūtinėlės: 1
    • druska
    • pipirai
    Cezario salotų padažui:
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanduo: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • baltojo vyno actas: 1 valgomojo šaukšto
    • Vorčesterio padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: ~1-2 skiltelių (arba pagal skonį)
    • tarkuotas parmezanas: 1 valgomojo šaukšto
    • ančiuviai: 3-4
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę perpjaukite perpus, pabarstykite druska ir pipirais.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
  3. 3. Kepkite vištieną keptuvėje, kol iškeps. Neperkepkite, kad netaptų sausa. Iškepusią vištieną supjaustykite arba suplėšykite rankomis juostelėmis.
  4. 4. Ruoškite skrebučius: Čiabatą supjaustykite kubeliais ir apkepkite arba sausoje keptuvėje, arba orkaitėje, įjungę grilio funkciją (180 laipsnių).
  5. 5. Paruoškite padažą: Sumaišykite visus nurodytus ingredientus tarpusavyje. Paragaukite, ar pagal skonį nieko netrūksta.
  6. 6. Į lėkštę dėkite plėšytas romanines salotas, perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, barstykite tarkuotą sūrį, dėkite sūrio juosteles ir vištieną.
  7. 7. Apšlakstykite pasiruoštu majoneziniu padažu ir dėkite skrebučius.
  8. 8. Patiekite ir skanaukite!

Atsakinėjama į Komentarą

Daržovių lazdelės su padažu
(1)
Rausvas burokėlių humusas
(1)
Pomidorų padažas pagal Vytarą Radzevičių
(1)