Šių mano "Cezario" salotų pagrindinis akcentas - majonezinis padažas, kurio receptą nusižiūrėjau pas draugę. Žinau, kad įprastai jis turėtų būti ruošiamas su kiaušiniu, bet šis variantas daug paprastesnis, su majonezu. Tačiau tikrai labai gardus!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Cezario salotose galite eksperimentuoti su įvairiais baltymais: vietoje vištienos krūtinėlės galima naudoti kalakutienos filė, jautienos išpjovą, keptas krevetes arba rūkytą lašišą.
- Jei neturite romaninių salotų, puikiai tiks ledinės, gūžinės arba "little gem" salotos.
- Parmezaną galima pakeisti kietuoju ožkos sūriu arba pekorino.
- Skrebučiams tiks ne tik čiabata, bet ir prancūziškas batonas, ruginė duona ar įvairūs beigeliai.
- Padaže tradicinį Vorčesterio padažą galite pakeisti sojų padažu, o ančiuvius – kapotomis alyvuogėmis arba kaparėliais, jei norite vegetariško varianto.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausiam rezultatui salotas maišykite tik prieš pat patiekimą, kad jos išliktų traškios. Padažą galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Vištieną kepkite vidutinėje temperatūroje, kad ji išliktų sultinga ir neišdžiūtų. Skrebučiai bus dar skanesni, jei prieš kepimą juos patrinsite česnako skiltele ir pašlakstysite alyvuogių aliejumi. Jei norite intensyvesnio skonio, padažą pagaminkite kelias valandas prieš patiekimą, kad skoniai susijungtų.
Atsakinėjama į Komentarą