Man tokie "ežiukai" yra tikrų tikriausias maistas iš vaikystės. Kaip dabar pamenu, taip kvepėdavo mano savaitgalio pusryčiai, kuriuos man gamindavo mama.
Ingredientai
miltai: 3 stiklinių
karštas vanduo: 1 stiklinės
aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
druska: žiupsnio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į dubenį suberkite miltus ir druską. Išmaišykite.
2. Tuomet supilkite vandenį. Tešlą išminkykite. Ji gaunasi minkšta ir elastinga.
3. Užkaiskite puodą su pasūdytu vandeniu virti.
4. Iš tešlos paimkite rutuliuką ir formuokite ežiukus. Per smulkios, dantytos tarkos vidinę pusę spauskite braukdami, kad susidarytų spygliukai.
5. Dėkite į verdantį vandenį. Virkite maždaug 5 minutes.
6. Patiekite su grietine ir spirgučių padažu. Lepinkitės!
7. Rekomendacija: Daugiau ežiukų receptų rasite: Ežiukų receptai.
Eglė
Atsakyti
Aurelija