Paprasti trintų bulvių blynai su pienu

2025-05-08 Autorius oSkanu.lt

Paprasti trintų bulvių blynai su pienu
Šie blynai išsiskiria švelnia, puria tekstūra ir šiek tiek salstelėjusiu skoniu, kuris puikiai dera su pikantiškais česnakiniais laiškais ar gaiviomis petražolėmis. Pienas, įmaišytas į bulvių tešlą, suteikia blynams ypatingo minkštumo, o česnakas praturtina skonį aromatinga gaida. Tai sotus, bet nesunkiai paruošiamas patiekalas, kuris tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Blynai patiekiami karšti, dažniausiai su grietine, tačiau puikiai dera ir su natūraliu jogurtu ar net varškės užtepėle. Šie blynai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori paragauti kažko paprasto, bet kartu išskirtinio.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje karvės pieno galima naudoti augalinį - pavyzdžiui, migdolų ar avižų pieną, jei norite lengvesnio ir veganiško varianto.
  • Miltus galima keisti speltų arba avižiniais miltais, norint sveikesnės alternatyvos.
  • Jei neturite česnakinių laiškų, galite naudoti svogūnų laiškus ar krapus.
  • Aliejų galima rinktis pagal skonį – tinka ir alyvuogių, ir saulėgrąžų aliejus.
  • Petražoles galima keisti šviežiais krapais ar net bazilikais, jei norisi kitokio aromato.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Bulves rinkitės krakmolingas, nes jos geriau trinsis ir blynai bus minkštesni.
  • Kad blynai būtų dar purenesni, į tešlą galima įdėti šaukštelį kepimo miltelių.
  • Pieną prieš pilant į tešlą būtinai pakaitinkite, nes šiltas pienas geriau susijungia su kitais ingredientais.
  • Tešlą palikite pastovėti bent 30 minučių – taip miltai išbrinks ir blynai taps vientisesni.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies, kad blynai gražiai apskrustų, bet vidus spėtų iškepti.

Ingredientai

    • žalios bulvės: 0,5 kilogramo
    • pienas: 300 mililitrų
    • miltai: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • česnakas: 3-4 skiltelių
    • cukrus: 1 nubraukto valgomojo šaukšto
    • druska
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakiniai laiškai
    • petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje bulves nulupame bei supjaustome į 4 dalis, užpilame ganėtinai nedideliu kiekiu vandens (tik tiek, kiek reikia, kad apsemtų bulves), įberiame druskos ir verdame, kol suminkštės.
  2. 2. Išvirtas bulves kartu su vandeniu sutriname, šiek tiek atvėsiname.
  3. 3. Tuomet į bulvių masę sudedame smulkiai supjaustytą česnaką, įmušame kiaušinius, suberiame miltus, gerai išmaišome.
  4. 4. Pieną pakaitiname iki virimo, supilame bei vėl išmaišome.
  5. 5. Įpilame aliejaus bei įberiame 1 arbatinį šaukštelį druskos, išmaišome ir paliekame tešlą pusvalandį pastovėti.
  6. 6. Tada blynus kepame jau įkaitintoje keptuvėje su mažu kiekiu aliejaus, kol gražiai apskrus.
  7. 7. Ant vienos pusės blyno užberiame susmulkintų česnakinių laiškų arba petražolių.
  8. 8. Patiekiame karštus su grietine. Skanaujame!
Žemaičių blynai su vištiena ir sūriu
(11)
Bulviniai blynai su kastiniu ir silke
(1)