1. Iš pradžių į dubenį suberiame miltus bei sudedame šaltą kubeliais supjaustytą sviestą. Trindamos tarp pirštų formuojame trupinius. Įdedame kiaušinio trynį, suberiame druską bei užminkome tešlą.
2. Jeigu tešla per trapi - įpilame kelis šaukštus vandens. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę bei atšaldome šaldytuve maždaug pusvalandžiui.
3. Po to ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojame 5 milimetrų storio lakštą bei išklojame 28 centimetrų skersmens kepimo formą. Subadome šakute.
4. Malta mėsą apkepame keptuvėje. Pagardiname prieskoniais. Smulkiai supjaustome svogūną bei papriką. Porus supjaustome pusžiedžiais. Apkepame daržoves bei sudedame į mėsą. Svieste apkepame špinatus, pasūdome bei sudedame į mėsą. Viską gerai išmaišome bei atvėsiname.
5. Tada tolygiai paskirstome mėsos įdarą, tarkuotą sūrį bei viską užpilame grietinėlės, grietinės ir kiaušinių plakiniu. Kepame maždaug 35-40 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Patiekiame ir skanaujame!
6. Rekomendacija: Daugiau mėsos pyragų receptų rasite: Mėsos pyragai.
Dalė
Geras receptas, kepiau du kartus, antrą kart buvo skanesnis, nes padą pakepiau atskirai 15 min.tik po to dėjau mėsą ir t.t
Atsakyti
Dalė
Atsakyti