Švilpikai orkaitėje su padažu – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, puikiai tinkantis jaukiems šeimos pietums ar vakarienei. Švilpikai gaminami iš virtų bulvių tešlos, suformuojami į nedidelius, purius rombus ir kepami orkaitėje, kol tampa auksiniai ir lengvai traškūs. Vėliau perkeliami į indą su dangčiu, kad savo garuose suminkštėtų. Patiekiami su gardžiu padažu – dažnai tai būna spirgučių, grietinės ar sviesto padažas – švilpikai įgauna ypatingą skonį ir tekstūrą, kuri tiesiog tirpsta burnoje.
Švilpikai su padažu yra paprastas, bet be galo skanus patiekalas, kuris primena vaikystę ir tradicinę lietuvišką virtuvę. Jie puikiai dera su šviežiomis daržovėmis ar raugintais agurkais, sukurdami sotų valgį, kuris patiks ir dideliems, ir mažiems.
Daugiau receptų ką pagaminti iš bulvių galite
rasti čia.
Birutė
Atsakyti
Visadaa
Atsakyti
Dana
O
Atsakyti
J. A.
Atsakyti