Tai yra tradiciniai kaimiški mano močiutės bulviniai vėdarai. Jie nuo pat vaikystės tapo mano pačiu mėgstamiausiu receptu. Kiek esu bandžiusi kitų receptų, tai vis tiek visada sugrįžtu labai greitai prie šito. :) Rekomenduoju pasigaminti! O kokie lietuviški patiekalai yra Jūsų patys mėgstamiausi? Pasidalinkite komentaruose. :)
Jeigu nesinori gaminti bulvinių vėdarų, visada galite išmėginti
kraujinius vėdarus, kurie būna gaminami Žemaitijoje. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite kiaulių žarnų, galite naudoti specialias dirbtines žarnas, kurias rasite didesnėse maisto prekių parduotuvėse. Vietoje įprastų bulvių galima naudoti ir raudonąsias, kurios suteiks patiekalui kitokį atspalvį. Lašinukus galima pakeisti šonine arba rūkytais lašinukais, jei mėgstate intensyvesnį skonį. Pieną galima atskiesti vandeniu arba naudoti augalinį pieną, jei esate netolerantiški laktozei. Svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba porais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Ruošiant bulvinius vėdarus, labai svarbu tinkamai paruošti žarnas - jas reikia gerai išplauti ir išmirkyti šaltame vandenyje bent porą valandų. Tarkuojant bulves, stenkitės nusunkti kuo daugiau skysčio, kad vėdarai nebūtų per drėgni. Prieš kišant įdarą į žarnas, įsitikinkite, kad masė yra vienalytė ir gerai išmaišyta su prieskoniais. Žarnas pildykite ne iki galo, palikite šiek tiek vietos plėtimuisi kepimo metu. Būtinai subadykite žarnas, kad išeitų oras - tai padės išvengti žarnų sprogimo orkaitėje. Kepant vėdarus, stebėkite jų spalvą - jie turi būti gražiai apskrudę, bet ne perdegę. Padažą ruoškite tik prieš pat patiekimą, kad jis išliktų šiltas ir skanus.
Ona
Atsakyti
skaitytoja
Violeta
Atsakyti
Raimondas
Darius
Birute
Atsakyti
Vilė
Linas Milinskas
Atsakyti
Vilma
Zuzana
Atsakyti
Da nute
Atsakyti
Ieva
Darius
Atsakyti
Raimis
Atsakyti
Rima
Atsakyti
Rolis
Atsakyti
Marytė
Atsakyti
Romas
Atsakyti
lxxx
Atsakyti
Elena
Atsakyti