itin smulkiai malti kvietiniai miltai: 6 valgomųjų šaukštų
kakavos milteliai: 3 valgomųjų šaukštų
kava be nuosėdų: 3-4 šaukštelių
vanilinis cukrus: žiupsnelio
šokoladiniai milteliai: žiupsnio
brendis: 3 šaukštų
romo esencija: 1 šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vaflių lakštus sutrupinkite bei kol kas palikite. Jeigu nesinori trupinti dabar, galėsite tai padaryti ir vėliau, jų vis tiek prireiks dar ne ypač greitai. Dabar svarbiausia sviestą truputį palaikyti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų. Tada suminkštėjusį sviestą supjaustykite peiliu į nedidelius kubelius. Kubelius sudėkite į dubenį, berkite 6 šaukštus cukraus ir, pasičiupusios medinį šaukštą, išsukite sviestą su cukrumi iki labai purios masės. Tai atlikusios supilkite 2 šaukštus grietinėlės bei dar kartelį viską gerai išsukite.
2. Tuomet miltus suberkite į sausą, švarią keptuvę bei ant silpnos ugnies pakepinkite, kol jie pradės kvepėti ir pasidarys gelsvi. Po to juos sumaišykite su kakavos milteliais, vaniliniu cukrumi, šokolado milteliais ir kava. Išmaišykite šį mišinį. Suberkite jį į puraus sviesto masę, viską išmaišykite. Įpilkite brendžio, romo esencijos bei vėl pamaišykite. Dėkite į šaldytuvą maždaug 2–3 valandoms.
3. Išėmusios iš šaldytuvo, formuokite rutuliukus, gausiai juos apvoliokite vaflių trupiniuose. Pagamintus triufelius dar palaikykite šaldytuve ir tada jau skanaukite. Puikiai tinka su kavos puodeliu.
4. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.