1. Iš pradžių vištieną supjausome nedideliais kubeliais, užpilame kefyru bei atidedame į šalį mažiausiai 60 minučių.
2. Tuomet miltus sumaišome su druska bei įpjaustome sviestą. Triname pirštais, kol gausime trupinius. Po to įpilame vandenį bei minkome, kol gausime vientisą tešlą. Apvyniojame ją plėvele bei įdedame į šaldytuvą.
3. Tada svogūnus nulupame, smulkiai supjaustome bei kepame įkaitintame svieste, kol suminkštės.
4. Per tą laiką nuo vištienos nupilame kefyrą, įberiame mėgstamų prieskonių bei išmaišome.
5. Paskui į suminkštėjusius svogūnus suberiame šaldytas morkas ir žirnelius bei paliekame troškintis. Kitoje keptuvėje įkaitiname aliejų bei apkepiname vištieną. Suminkštėjusias daržoves bei apkepintą vištieną nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
6. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo formą ištepame su sviestu bei išklojame tešla. Lengviausiai tai yra padaryti lipdant tešlą po gabaliuką. Dedame į orkaitę maždaug 10-čiai minučių.
7. Per tą laiką kiaušinius išplakame su grietine bei įmaišome sutarkuotą sūrį (aš pati turėjau tik jau supjaustytą sūrį, tai ne tarkavau, o labai smulkiai supjausčiau).
8. Į šią masę sudedame atvėsusią mėsą bei daržoves. Įberiame mėgstamų prieskonių bei gerai išmaišome.
9. Įdarą supilame į apkeptą pagrindą, išlyginame paviršių bei dedame į orkaitę maždaug 30-40 minučių. Pats gardžiausias jis dar valgomas karštas (šiltas), su grietine. Skanaujame!
10. Rekomendacija: Daugiau vištienos pyragų receptų rasite: Vištienos pyragai.