1. Iš pradžių dėkite į dubenį varškę, krakmolą, miltus, sutrintas į tyrę žalias bulves, taip pat berkite žiupsnelį druskos ir suminkykite tešlą. Jei tešla gavosi labai lipni, tai įdėkite dar nedidelę saujelę miltų.
2. Tuomet įdarui visus ingredientus sumaišykite tarpusavyje.
3. Tada imkite tešlą, formuokite blyną, dėkite įdarą bei suformuokite tarsi žemaičių blyną. Blynukus apkepkite keptuvėje. Po to užpilkite karštu vandeniu bei troškinkite ant silpnos ugnies vis apversdamos. Aš pati troškinau kiekvieną pusę po 15 minučių.
4. Paskui, kai jau vanduo bus gerokai nugaravęs, pilkite liesos grietinėlės 300 mililitrų bei dar užkaitinkite. Jei norisi, pasūdykite. Patiekite ir mėgaukitės!
5. Rekomendacija: Daugiau žemaičių blynų receptų rasite: Žemaičių blynai.