Neseniai rodžiau kaip paruošti skanų pievagrybių padažą su grietine, o šiandien noriu parodyti dar geresnį variantą - su morkomis ir grietinėle. Šį receptą atradau visai neseniai ir galiu pasakyti, kad jis yra tiesiog fantastiškas. Gamintas jau ne vieną kartą ir tikrai bus gaminamas ateityje. Idealiai tinka prie pačių įvairiausių kiaulienos, jautienos arba vištienos patiekalų. Ypatingai mums patiko prie kiaulienos kepsnių. Drąsiai rekomenduoju!
Morkos gali būti pakeistos pastarnokais arba salierų šaknimis, jei norite kitokio skonio atspalvio.
Grietinėlę galima pakeisti kokosų pienu (veganiškai versijai) arba tirštu graikišku jogurtu, jei norite mažiau kaloringos alternatyvos.
Vietoje įprasto Provanso žolelių mišinio galima naudoti šviežias petražoles, čiobrelius ar rozmarinus.
Miltus galima pakeisti kukurūzų krakmolu (tinka ir netoleruojantiems glitimo) arba avižiniais miltais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Norint išgauti geriausią šio padažo skonį, rekomenduoju pievagrybius kepti ant aukštos temperatūros, kad išgaruotų perteklinis skystis ir susiformuotų intensyvus skonis.
Morkas geriausia pjaustyti plonais šiaudeliais, kad jos greičiau iškeptų ir suteiktų padažui subtilaus saldumo.
Grietinėlę pilkite tik sumažinę kaitros intensyvumą, kad ji nesusisluoksniuotų.
Atsiliepimai