Pievagrybių ir morkų padažas su grietinėle

Autorius apie receptą

Neseniai rodžiau kaip paruošti skanų pievagrybių padažą su grietine, o šiandien noriu parodyti dar geresnį variantą - su morkomis ir grietinėle. Šį receptą atradau visai neseniai ir galiu pasakyti, kad jis yra tiesiog fantastiškas. Gamintas jau ne vieną kartą ir tikrai bus gaminamas ateityje. Idealiai tinka prie pačių įvairiausių kiaulienos, jautienos arba vištienos patiekalų. Ypatingai mums patiko prie kiaulienos kepsnių. Drąsiai rekomenduoju!


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje pievagrybių galima naudoti baravykus, voveraites arba šitakės grybus
  • Morkos gali būti pakeistos pastarnokais arba salierų šaknimis, jei norite kitokio skonio atspalvio. 
  • Grietinėlę galima pakeisti kokosų pienu (veganiškai versijai) arba tirštu graikišku jogurtu, jei norite mažiau kaloringos alternatyvos. 
  • Vietoje įprasto Provanso žolelių mišinio galima naudoti šviežias petražoles, čiobrelius ar rozmarinus. 
  • Miltus galima pakeisti kukurūzų krakmolu (tinka ir netoleruojantiems glitimo) arba avižiniais miltais. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norint išgauti geriausią šio padažo skonį, rekomenduoju pievagrybius kepti ant aukštos temperatūros, kad išgaruotų perteklinis skystis ir susiformuotų intensyvus skonis. 
  • Morkas geriausia pjaustyti plonais šiaudeliais, kad jos greičiau iškeptų ir suteiktų padažui subtilaus saldumo. 
  • Grietinėlę pilkite tik sumažinę kaitros intensyvumą, kad ji nesusisluoksniuotų. 
  • Jei padažas per tirštas, galite įpilti šiek tiek daržovių ar vištienos sultinio
  • Norint intensyvesnio skonio, rekomenduoju į padažą įdėti šlakelį baltojo vyno arba konjako ir leisti jam šiek tiek išgaruoti prieš pilant grietinėlę. 

Ingredientai

    • pievagrybiai: 200 gramų
    • morkos: 150 gramų
    • svogūnai: 1
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • druska
    • pipirai
    • Provanso žolelių mišinys
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių supjaustome: pievagrybius - griežinėliais; morkas - šiaudeliais; svogūną - kubeliais.
  2. 2. Tada pievagrybius, morkas bei svogūnus apkepame aliejuje, pagardiname prieskoniais.
  3. 3. Po to gautą padažą smulkiai sukapojame peiliu.
  4. 4. Sumaišome miltus su grietinėle bei supilame į grybų masę. Kaitiname, kol sutirštės.
  5. 5. Patiekiame ir mėgaujamės!

Atsiliepimai

Gravy padažas
(1)