susmulkinti švieži krapai: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
susmulkintos šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
česnakas: 1 skiltelės
druska
malti juodieji pipirai
Patiekimui:
kiaušiniai: 4
grietinė
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių svogūną nulupame.
2. Supjaustome nedideliais kvadratėliais.
3. Morką nuskutame bei sutarkuojame.
4. Saliero stiebą susmulkiname griežinėliais.
5. Tuomet prikaistuvyje ištirpiname sviestą, suberiame svogūną, pakepame maišydamos keletą minučių, paskui suberiame salierą, irgi pakepame keletą minučių.
6. Suberiame morkas bei kepame maišydamos, kol suminkštės.
7. Tada viščiuko krūtinėlę sumalame.
8. Suberiame pas daržoves bei pakepame maždaug 5-7 minutes, vis maišydamos.
9. Po to supilame sultinį, suberiame nuluptas bei smulkiai susmulkintas bulves, įmetame lauro lapelius ir juoduosius pipirus, išmaišome. Verdame, kol bulvės suminkštės.
10. Rūgštynes nupilame su verdančiu vandeniu, paskui pakišame po lediniu vandeniu, nusunkiame bei susmulkinkite. Kai jau bulvės suminkštėja, suberiame rūgštynes. Po maždaug 5 minučių suberiame krapus, petražoles bei susmulkintą česnako skiltelę. Išmaišome bei paverdame dar kokias 5 minutes.
11. Paragaukite, ar pagal Jūsų skonį netrūksta druskos, paskaniname maltais juodaisias pipirais.
12. Patiekiame su grietine bei susmulkintais kietai virtais kiaušiniais, apibarstydamos šviežiais krapais. Mėgaujamės!
13. Pastebėjimas: Kartais viščiuko krūtinėlės nemalu, o tiesiog supjaustau mažais gabalėliais, todėl, jei neturite mėsmalės, siūlau išbandyti šį variantą.
Receptų mylėtoja
Man nėra skanesnės sriubos negu rūgštynių :) Galėčiau ąš ja valgyti ir valgyti ir valgyti, gaila vyrui ne taip patinka, tai tenka ir kitas gaminti, kad abu būtume laimingi :D
Atsakyti
Receptų mylėtoja
Atsakyti