Kiaulienos sprandinės šašlykai su kiviais

2025-04-07 Autorius oSkanu.lt

Kiaulienos sprandinės šašlykai su kiviais
Itin fantastiškas šašlykų marinatas su kiviais. Rezultatas pranoksta visus lūkesčius. Tradiciniai šašlykai įgauna visiškai naują dimensiją, kai į marinatą įtraukiame egzotiškus kivius! Mėsa tampa neįtikėtinai minkšta, sultinga ir aromatingai kvapni. Bėkite išmėginti jau dabar!

Taip pat, noriu pastebėti, kad visi prieskonių šaukštai ir šaukšteliai yra naudojami nubraukti, tai yra be kaupo. :)

Šiuos šašlykus labai skanu patiekti su greitai marinuotais svogūnais!

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Nors kiaulienos sprandinė yra klasikinis pasirinkimas šiam receptui, galite sėkmingai naudoti ir kitas kiaulienos dalis, pavyzdžiui, kiaulienos kumpį arba mentę. Jei norite sveikesnės alternatyvos, puikiai tiks ir kalakutienos krūtinėlė arba vištienos šlaunelių mėsa
  • Sojų padažą galima pakeisti tamari padažu arba kokosų aminu, jei laikotės begliuteminės dietos. 
  • Vietoje citrinos sulčių galima naudoti žaliųjų citrinų (laimų) sultis arba obuolių sidro actą. 
  • Neturint kivių, galima išbandyti marinuoti su ananasais arba papajomis – šie vaisiai taip pat turi fermentų, kurie minkština mėsą. 
  • Taip pat nebijokite eksperimentuoti su prieskoniais – galite pridėti kalendros, kumino ar šviežių žolelių pagal savo skonį. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Siekiant geriausio rezultato, leiskite mėsai marinuotis bent 3-4 valandas, o dar geriau – per naktį. Taip mėsa prisigeria visų prieskonių aromato ir tampa ypatingai minkšta. 
  • Kai verčiate šašlykus ant grotelių ar žarijų, nenaudokite šakutės – pradurti mėsą reiškia prarasti brangias sultis. Vietoje to naudokite žnyples. 
  • Prieš pradedant kepti, leiskite mėsai pasiekti kambario temperatūrą, išėmus iš šaldytuvo palaikykite apie 30 minučių. Taip mėsa iškeps tolygiau. 
  • Patiekite šašlykus dar karštus, apšlakstykite šviežiomis citrinos sultimis prieš patiekiant – tai suteikia papildomo gaivumo. 

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 1,3 kilogramo
    • druska: 10 gramų
    • sojų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • paprikos milteliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūno milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnako milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
    • aitriosios paprikos: žiupsnelio
    • kiviai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulienos sprandinę supjaustome gabaliukais.
  2. 2. Sumaišome su prieskoniais, paliekame šaldytuve bent 3 valandas arba ilgiau pasimarinuoti.
  3. 3. Prieš pat kepant smulkiais griežinėliais supjaustome kivį, rankomis permaišome su mėsa.
  4. 4. Paliekame dar marinuotis iki 30 minučių.
  5. 5. Po to mėsą suneriame ant iešmų, nepalikdami ant jos kivių.
  6. 6. Kepame ant karštų žarijų (galima kepti ir orkaitėje). Taip pat puikiai iškepa ir grilyje.
  7. 7. Aš dar šį kartą patiekiau su kopūsto salotomis - tiesiog smulkiai sutarkavau kopūstą ir sumaišiau su druska, cukrumi, šlakeliu acto ir poru šaukštų aliejaus. Visko dėjau pagal skonį iš akies. :)

Atsakinėjama į Komentarą

Kaukazietiškas avienos šašlykas
(2)