Itin fantastiškas šašlykų marinatas su kiviais. Rezultatas pranoksta visus lūkesčius. Tradiciniai šašlykai įgauna visiškai naują dimensiją, kai į marinatą įtraukiame egzotiškus kivius! Mėsa tampa neįtikėtinai minkšta, sultinga ir aromatingai kvapni. Bėkite išmėginti jau dabar!
Taip pat, noriu pastebėti, kad visi prieskonių šaukštai ir šaukšteliai yra naudojami nubraukti, tai yra be kaupo. :)
Šiuos šašlykus labai skanu patiekti su
greitai marinuotais svogūnais!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors kiaulienos sprandinė yra klasikinis pasirinkimas šiam receptui, galite sėkmingai naudoti ir kitas kiaulienos dalis, pavyzdžiui, kiaulienos kumpį arba mentę. Jei norite sveikesnės alternatyvos, puikiai tiks ir kalakutienos krūtinėlė arba vištienos šlaunelių mėsa.
- Sojų padažą galima pakeisti tamari padažu arba kokosų aminu, jei laikotės begliuteminės dietos.
- Vietoje citrinos sulčių galima naudoti žaliųjų citrinų (laimų) sultis arba obuolių sidro actą.
- Neturint kivių, galima išbandyti marinuoti su ananasais arba papajomis – šie vaisiai taip pat turi fermentų, kurie minkština mėsą.
- Taip pat nebijokite eksperimentuoti su prieskoniais – galite pridėti kalendros, kumino ar šviežių žolelių pagal savo skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Siekiant geriausio rezultato, leiskite mėsai marinuotis bent 3-4 valandas, o dar geriau – per naktį. Taip mėsa prisigeria visų prieskonių aromato ir tampa ypatingai minkšta.
- Kai verčiate šašlykus ant grotelių ar žarijų, nenaudokite šakutės – pradurti mėsą reiškia prarasti brangias sultis. Vietoje to naudokite žnyples.
- Prieš pradedant kepti, leiskite mėsai pasiekti kambario temperatūrą, išėmus iš šaldytuvo palaikykite apie 30 minučių. Taip mėsa iškeps tolygiau.
- Patiekite šašlykus dar karštus, apšlakstykite šviežiomis citrinos sultimis prieš patiekiant – tai suteikia papildomo gaivumo.
Atsakinėjama į Komentarą