Autorius apie receptą
Humusas yra toks patiekalas, kuris realiai tinka visur ir visada. Jis labai greitai pagaminamas, galite jį valgyti su kokiomis tik norisi daržovėmis, o dabar ir su vaisiais arba uogomis.
Atradau tokį desertinį humusą, kuris yra sukurtas veganams, bet nuostabiai tinka ir visiems visavalgiams. Galiu garantuoti, kad pamatysite, kaip vaikai nepaleis šitokio užkandžio iš rankų.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje konservuotų avinžirnių galima naudoti išvirtus namų gamybos avinžirnius (1 stiklinę).
- Nesaldžią kakavą galima pakeisti karčiuoju šokoladu (70% ar daugiau kakavos), susmulkintu ir ištirpintu.
- Tahini pastą galima pakeisti sezamų sėklomis (3 šaukštais, sumaišytais su 1 šaukštu aliejaus) arba riešutų sviestu (migdolų arba anakardžių).
- Klevų sirupą galima pakeisti agavų sirupu, datulių sirupu arba medumi (jei nesilaikote veganiškos mitybos).
- Įdomiam skonio niuansui galima įdėti šiek tiek cinamono, vanilės ekstrakto arba apelsinų žievelės.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausią konsistenciją pasieksite, jei prieš trindami nuplausite konservuotus avinžirnius po šaltu vandeniu – taip pašalinsite perteklinį natrio kiekį ir konservantus.
- Jei norite dar šilkiškesnės tekstūros, galite nulupti avinžirnius – tai reikalauja truputį laiko, bet rezultatas to vertas.
- Ilgesnis maišymo laikas (apie 3-5 minutes) užtikrins kremišką tekstūrą be grūdelių.
- Pagamintą humusą rekomenduojama bent valandą palaikyti šaldytuve prieš patiekiant – taip skoniai geriau susijungs.
- Šokoladinis humusas šaldytuve išsilaikys iki 5 dienų uždarame inde.
Atsiliepimai