Šį kartą gamindami veršienos šonkaulius, mes pirmiausia juos apvirsime vandenyje, o po to iškepsime orkaitėje. Šitaip jie bus fantastiškai skanūs. Pati mėsa tiesiog nukris nuo kaulo. Beje, jei dar niekada nekepėte veršienos šonkauliukų, tai bėkite į artimiausią mėsos parduotuvę ir nusipirkite jau šiandien. Jų skonis yra tiesiog fantastiškai tobulai tobulas, vertas visų įmanomų pagyrų.
Be to apvirtus šonkauliukus reikia kepti daug trumpiau. Ir šitaip tuo pačiu galite pasigaminti nuostabų sultinį. Taigi, apie viską iš eilės.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jeigu neturite galimybės įsigyti veršienos šonkaulių, juos galima pakeisti jautienos šonkauliais, tačiau tuomet virimo laikas gali pailgėti iki 2 valandų. Taip pat tinka ir kiaulienos šonkauliai, kuriems reikėtų apie 60-70 minučių virimo laiko.
BBQ padažo ingredientai taip pat gali būti modifikuojami pagal jūsų skonį ir turimus produktus:
Reklama
- Vietoje rudo cukraus galima naudoti paprastą cukrų su šlakeliu melasos arba klevų sirupą.
- Baltojo vyno actą galima pakeisti obuolių actu arba citrinų sultimis su trupučiu vandens.
- Jei neturite Modenos balzaminio acto, galite naudoti paprastą balzaminį actą arba šiek tiek raudonojo vyno su medumi.
- Čili pipirus galima pakeisti paprika, kajeno pipirais arba visiškai praleisti, jei nemėgstate aštraus maisto.
- Vorčesterio padažą galima pakeisti žuvies padažu (sumaišytu su trupučiu cukraus) arba tamari padažu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Vienas svarbiausių šio patiekalo gaminimo aspektų yra šonkaulių virimo procesas. Įsitikinkite, kad vanduo tik švelniai burbuliuoja, o ne intensyviai verda – taip mėsa išliks sultingesnė.
- Prieš kepant šonkaulius orkaitėje, galima juos apibarstyti nedideliu kiekiu rudojo cukraus – tai suteiks papildomą karamelizaciją ir blizgesį.
- BBQ padažą galima pagaminti iš anksto, net dieną prieš gaminant šonkaulius. Palaikytas šaldytuve jis tampa dar skanesnis, nes skoniai geriau susijungia.
- Kepimo metu rekomenduojama šonkaulius kelis kartus patepti papildomu BBQ padažo sluoksniu – taip gausite sodresnį skonį ir gražesnę išvaizdą.
- Norint išgauti traškią plutelę, paskutines 5 kepimo minutes galima įjungti orkaitės grilio funkciją, tačiau būtina atidžiai stebėti, kad padažas neprisviltų.
- Po kepimo leiskite šonkauliams "pailsėti" apie 10 minučių prieš patiekiant – taip mėsos sultys pasiskirstys tolygiau, o patiekalas bus dar skanesnis.