Apvirti ir orkaitėje kepti veršienos šonkauliai bbq padaže

2025-04-13 Autorius oSkanu.lt

Apvirti ir orkaitėje kepti veršienos šonkauliai bbq padaže
Šį kartą gamindami veršienos šonkaulius, mes pirmiausia juos apvirsime vandenyje, o po to iškepsime orkaitėje. Šitaip jie bus fantastiškai skanūs. Pati mėsa tiesiog nukris nuo kaulo. Beje, jei dar niekada nekepėte veršienos šonkauliukų, tai bėkite į artimiausią mėsos parduotuvę ir nusipirkite jau šiandien. Jų skonis yra tiesiog fantastiškai tobulai tobulas, vertas visų įmanomų pagyrų.

Be to apvirtus šonkauliukus reikia kepti daug trumpiau. Ir šitaip tuo pačiu galite pasigaminti nuostabų sultinį. Taigi, apie viską iš eilės. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Jeigu neturite galimybės įsigyti veršienos šonkaulių, juos galima pakeisti jautienos šonkauliais, tačiau tuomet virimo laikas gali pailgėti iki 2 valandų. Taip pat tinka ir kiaulienos šonkauliai, kuriems reikėtų apie 60-70 minučių virimo laiko. 

BBQ padažo ingredientai taip pat gali būti modifikuojami pagal jūsų skonį ir turimus produktus: 
Reklama

  • Vietoje rudo cukraus galima naudoti paprastą cukrų su šlakeliu melasos arba klevų sirupą.
  • Baltojo vyno actą galima pakeisti obuolių actu arba citrinų sultimis su trupučiu vandens.
  • Jei neturite Modenos balzaminio acto, galite naudoti paprastą balzaminį actą arba šiek tiek raudonojo vyno su medumi.
  • Čili pipirus galima pakeisti paprika, kajeno pipirais arba visiškai praleisti, jei nemėgstate aštraus maisto.
  • Vorčesterio padažą galima pakeisti žuvies padažu (sumaišytu su trupučiu cukraus) arba tamari padažu.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  1. Vienas svarbiausių šio patiekalo gaminimo aspektų yra šonkaulių virimo procesas. Įsitikinkite, kad vanduo tik švelniai burbuliuoja, o ne intensyviai verda – taip mėsa išliks sultingesnė.
  2. Prieš kepant šonkaulius orkaitėje, galima juos apibarstyti nedideliu kiekiu rudojo cukraus – tai suteiks papildomą karamelizaciją ir blizgesį.
  3. BBQ padažą galima pagaminti iš anksto, net dieną prieš gaminant šonkaulius. Palaikytas šaldytuve jis tampa dar skanesnis, nes skoniai geriau susijungia.
  4. Kepimo metu rekomenduojama šonkaulius kelis kartus patepti papildomu BBQ padažo sluoksniu – taip gausite sodresnį skonį ir gražesnę išvaizdą.
  5. Norint išgauti traškią plutelę, paskutines 5 kepimo minutes galima įjungti orkaitės grilio funkciją, tačiau būtina atidžiai stebėti, kad padažas neprisviltų.
  6. Po kepimo leiskite šonkauliams "pailsėti" apie 10 minučių prieš patiekiant – taip mėsos sultys pasiskirstys tolygiau, o patiekalas bus dar skanesnis.

Ingredientai

    • mėsingi veršienos šonkauliai: ~2 kilogramų
    BBQ padažui:
    • vanduo: 200 mililitrų
    • rudas cukrus: 2
    • baltojo vyno actas: 2 šaukštų (arba obuolių vyno actas)
    • sojos padažas: 2 šaukštų
    • pomidorų pasta: 4 šaukštų
    • pomidorų padažas: 2 šaukštų
    • medus: 2 šaukštų
    • modenos balzamo (balzamiko): 2 šaukštų
    • vorčesterio (worcestershire) padažas: 2 arbatinių šaukštelių
    • garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
    • čili pipirai: 1 (arba 1 arbatinio šaukštelio čili prieskonių)
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • česnakas: 6 skiltelių
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia veršienos šonkauliukus išvirkite vandenyje maždaug 90 minučių.
  2. 2. Šitaip vienu šūviu nušausite iškart 2 zuikius - gausite nuostabų sultinį sriubai bei paruoštus šonkaulius apkepimui su BBQ padažu.
  3. 3. Virtus veršienos šonkauliukus kepti reikia trumpiau nei žalius, mėsa būna daug minkštesnė, lengvai nusineria nuo kaulo, o užteptas ant šonkauliukų padažas turi daug mažiau šansų pridegti.
  4. 4. Per tą laiką, kol verda šonkauliukai, pasiruoškite BBQ padažą aptepimui.
  5. 5. Storadugniame puode pakepinkite smulkintą svogūną, čili pipirą bei česnaką.
  6. 6. Tuomet supilkite / sudėkite visus kitus nurodytus ingredientus ir gerai išmaišykite.
  7. 7. Viską užvirkite bei paverkite keletą minučių. BBQ padažas paruoštas.
  8. 8. Po to pasiruoštu barbekiu padažu aptepkite išvirusius veršienos šonkaulius iš abiejų pusių.
  9. 9. Viską sudėkite į kepimo skardą arba ant grotelių.
  10. 10. Dėkite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį, kol šonkauliukai dailiai apskrunda.
  11. 11. Aš šį kartą patiekiau su svieste skrudintomis bulvėmis (prieskoniams naudojau druską, grūstus pipirai ir kmynus) bei svieste keptais pastarnokais. Daugiau daržovių visai neprireikė. Buvo labai skanu. Pasilepinkite ir Jūs!
Troškinti rauginti kopūstai su šonkauliais
(4)
Daržovių ir jautienos troškinys su konservuotais ananasais
(3)
Kiek laiko virti triušieną?
(1)