Kiekviena lietuvaitė šeimininkė turi savo cepelinų recepto variantą. Tai toks patiekalas, kuris reikalauja nemažai laiko bei darbo. Todėl aš pati jį gaminu gana retokai. Aš įprastai cepelinams pagaminti sugaištu 2 valandas. Tiesa ne visada jie pavyksta tokie, kokių norėtųsi, labai daug kas priklauso ir nuo turimų bulvių rūšies. Iš savo patirties galiu teigti, jog labiausiai tinka krakmolingos, baltos veislės bulvės. Jei dar namuose turiu varškės, įdedu ir jos maždaug 200 gramų į bulvių tarkius. Cepelinai gaunasi labai gražios baltos spalvos bei minkštesni. Taip pat jeigu gaminu pavasarį dedu į tarkius dvi vitamino C tabletes.
Kaip Jūs mėgstate pagaminti ir patiekti cepelinus? Ar visada gaminate tik su kiauliena, ar naudojate ir jautieną? O gal kartais mėgstate paįvairinti ir pagaminti
cepelinus su varške arba
cepelinus su vištiena? O gal kai būna grybų sezonus, pasirenkate
cepelinus su grybais? O gal renkatės
tarkuotų bulvių cepelinus? Variacijų tiek daug ir visi jie savaip skanūs ir neįmanoma atsivalgyti. O šį kartą grįžkime prie tradicinių lietuviškų cepelinų, kuriuos aš su vyru ir visa šeima taip mėgstame ir gaminame net tada, kai užsuka netikėti (arba tikėti) svečiai.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 14 cepelinų.
Jonas
Atsakyti
Wilius
Atsakyti
?
Atsakyti
Algis
Atsakyti
Vilma Kukštaitė
Atsakyti
Vaida
Atsakyti
Rima
Atsakyti
Gilveta
Atsakyti
Alvyda
Miglė
Atsakyti
WorldRecipes.eu komanda
Antanas
Atsakyti
Milda
Atsakyti
NP
Atsakyti
Irena Petrukaitienė
Atsakyti
Alvydas Nedzelskis
Atsakyti
Siga Ulinskas
Atsakyti
Gabrielė Miliukevičiūtė
Atsakyti
Ieva Padimanskaitė
Algis
Albertas
Atsakyti
Ne Jonas
Nu Albertai
Rima
salve
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Angele
Vilimantas
Atsakyti
Alius
Atsakyti
Vanda
Atsakyti